Liikkuva lajitteluasema Siira

LSJH:n astiapalvelusta tilattujen 140 litraisten tuulettuvien biojäteastioiden toimitukset ovat viivästyneet muutamalla viikolla runsaan kysynnän vuoksi. Osa toimituksista tapahtuu vasta kesäkuussa. Viivästys ei vaadi toimenpiteitä biojäteastian tilanneilta asukkailta. Pahoittelemme tilannetta.

Liikkuva lajitteluasema Siira on ”kevytversio” lajitteluasemistamme. Siira kiertää alueilla jotka sijaitsevat vähän kauempana kiinteistä lajitteluasemistamme. Voit tuoda Siiran vastaanottoon pienkuormia, eli henkilöautoon, pakettiautoon tai peräkärryyn mahtuvia määriä kotitalouksien jätteitä. 

Siirassa vastaanotetaan samoja jätelajeja kuin kiinteillä lajitteluasemilla, lukuun ottamatta näitä poikkeuksia: Turvallisuussyistä Siiran kyytiin ei voida ottaa maataloudesta peräisin olevaa vaarallista jätettä, asbestia sisältävää jätettä eikä kaasupulloja. 

Kotitalouksien maksutta vastaanotettavat jätelajit ovat samat kuin kiinteillä asemilla. Myös maksua vastaan kerättävät jätteet veloitetaan saman hinnaston mukaan, kuin muilla lajitteluasemilla.

[table “861” not found /]
[table “863” not found /]
Rakennus- ja remonttijätteetMaksu
Asbestia sisältävä jäte, per alkava 100 l (yli 200 l määrät suurtuojahinnaston mukaan, vain Korvenmäen asemalle)8,00 €/100 l
Betoni- ja tiilijäte, puhdas kaakeli- ja laattajäte4,00 €/200 l20,00 €/m³
Bitumikattohuopa2,50 €/200 l12,50 €/m³
Ikkuna- ja tasolasi1,50 €/200 l7,50 €/m³
Puitteelliset lasit (alle 20 kpl erät)4,50 €/kpl
Kierrätykseen kelpaava kipsilevy (ei saa sisältää metallia, laattoja tai puuta)2,50 €/200 l12,50 €/m³
Loppujäte (ent. kaatopaikkajäte, esim. kierrätykseen kelpaamaton kipsilevy, lasivillat, peililasi) 5,20 €/200 l26,00 €/m³
Painekyllästetty puu kotitalouksista, alle 1 m³0,00 €Alle 1m³ erä, suuremmat määrät suurkuormien hinnaston mukaan. Yli 1 m³ erien vastaanotto vain Topinojan ja Korvenmäen jätekeskuksissa.
Puujäte0,00 €
Saniteettiposliini isot (esim. WC-istuimet)7,00 €/kpl
Saniteettiposliini pienet (esim. lavuaarit)3,50 €/kpl
[table “858” not found /]
[table “866” not found /]

Siiran vastaanottokapasiteetti on rajallinen, joten ruuhka-aikoina lavat saattavat täyttyä nopeasti. Vieraile Siiran sijaan kiinteällä lajitteluasemalla, jos haluat varmistua siitä, että saat koko kuormasi tyhjennettyä kerralla.

Lajittele jätteet tarkasti jo ennen kuorman tuontia. Tuo jätteet aikataulun mukaiseen paikkaan ja luovuta ne kuljettajalle. Suorita mahdollisten maksullisten jätteiden maksu mieluiten pankki- tai luottokortilla.