Saariston romunkeräys

Saaristossa kesäisin kiertävään romunkeräykseen otetaan maksutta vastaan kotitalouksien vaarallisia jätteitä, sähkölaitteita ja metalliromua. Keräykseen voi myös tuoda rakennus- ja siivousjätettä maksua vastaan, LSJH:n suursäkkiin pakattuna.

Keräyksessä otetaan vastaan myös romuajoneuvoja. Autot ja muut ajoneuvot otetaan vastaan vain ennakkoilmoituksesta ja ilman nesteitä.

Huom! Vuoden 2024 reittitoiveita voi esittää helmikuun loppuun asti. Toiveita voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen asiakaspalvelu@lsjh.fi

Hanki suursäkki rakennus- ja siivousjätteille

Rakennus- ja siivousjätteet pakataan LSJH:n suursäkkeihin, joita myydään LSJH:n lajitteluasemilla 1.4. alkaen aina keräyksen alkamiseen asti. Säkin hinta on 89€/kpl ja sen voi ostaa myös keräyksen aikana keräysalus M/S Roopelta.

Suursäkkiin voi pakata esimerkiksi puujätettä, huonekaluja, muovia, styroxia, kipsilevyjä, tiiliä, kaakelia ynnä muuta remonttijätettä. Turvallisuussyistä säkkiin ei saa pakata kaasupulloja eikä asbestia sisältävää jätettä.

Tuo täytetty suursäkki keräyksen aikatauluun merkittyyn pysähdyspaikkaan. Pysähdyspaikasta se noudetaan lajiteltavaksi ja käsiteltäväksi ilman erillistä maksua.

Huom! Jätteen tuojan on oltava itse paikalla huoltoaluksen pysähdyspaikalla. Jätteen jättäminen valvomatta keräyspaikalle on kiellettyä.

Huoltoaluksen kansi voi olla liukas ja kävijöiden tulee ottaa huomioon, että jätteitä nostetaan aluksen kyytiin nosturilla. On ensisijaisen tärkeää, että kaikki jätteiden tuojat huomioivat turvallisen liikkumisen tavaroita tuodessaan ja että kaikki odottavat rauhassa vuoroaan. Nosturin toiminta-alueelle ei saa mennä aiheetta ja aluksen sekä LSJH:n henkilökunnan antamia turvallisuusohjeita tulee noudattaa.

Saariston romunkeräyksen alustavat pysähdyspaikat vuodelle 2024 julkaistaan syksyn aikana

Keräyksen aikataulu on alustava ja muutokset ovat mahdollisia, muun muassa sääolosuhteista ja kohteiden jätemääristä riippuen. Romuautot tulee ilmoittaa mukaan viimeistään 29.6. Koordinaatit on ilmoitettu desimaaliasteina (DD).