Poistotekstiili

Lajitteluohje

Myy suoraan uudelleenkäyttöön kelpaavat, hyväkuntoiset vaatteet ja kodintekstiilit esimerkiksi kirpputorilla tai lahjoita hyväntekeväisyysjärjestöjen keräyksiin.

  • Lajittele puhtaat ja kuivat loppuun kuluneet vaatteet ja kodintekstiilit poistotekstiilikeräykseen.
  • Lajittele likaiset, kosteat, homeiset, vahvasti haisevat sekä tekstiilituholaisia sisältävät tekstiilit sekajätteeseen.
  • Lajittele myös matot, kengät, laukut, vyöt, alusvaatteet, sukat, sukkahousut, tyynyt, peitot, pehmusteet sekä pehmoeläimet koon mukaan joko sekajätteeseen tai suurikokoiseen sekajätteeseen (palakoko yli 60 x 60 cm).

Pakkaa poistotekstiilit tiiviisti suljettuun muovipussiin tai jätesäkkiin. Pakkaamattomat tekstiilit otetaan vastaan sekajätteenä ja niistä veloitetaan hinnaston mukainen maksu.

Ei mattoja, kenkiä, laukkuja, vöitä, alusvaatteita, sukkia, sukkahousuja, tyynyjä, peittoja, pehmusteita tai pehmoeläimiä eikä kosteita, homeisia, tekstiilituholaisia sisältäviä tai vahvasti haisevia tekstiilejä.

Mitä haluat lajitella?

Jätteiden ABC:sta löydät kaikkien jätteiden ja jätelajien lajitteluohjeet. Hae jätteen nimellä tai siirry lajitteluohjeisiin.

Muut jätelajit

Katso kaikki jätelajit