27.5.2024

Uutiset

Korvenmäen jätekeskuksen tapahtumassa otetaan selvää, mitä jätteille tapahtuu

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) järjestää tiistaina 4.6. klo 14–18 Korvenmäen jätekeskuksessa Mitä jätteille tapahtuu? -tapahtuman. Koko perheen tapahtumassa vierailijat pääsevät kuulemaan ja näkemään, mitä jätteille lajittelun jälkeen tapahtuu ja miksi lajittelu on tärkeää.

Tapahtuman ohjelmassa on opastettuja jätekeskuskierroksia, joiden aikana tutustutaan jätteiden käsittelyyn. Kierroksia järjestetään tapahtuman aikana myös Lounavoiman ekovoimalaitoksessa, jossa päästään näkemään, miten alueella syntyvää sekajätettä hyödynnetään. Lounavoiman kierrokset vaativat ennakkoilmoittautumisen. 

Vierailukeskus Hehkussa on avoimet ovet koko tapahtuman ajan. Hehkussa on mahdollisuus tutkia kestäviä kulutustottumuksia, kierrätystä ja jätteiden hyödyntämistä käytännössä sekä pelata lajittelupeliä. Tarjolla on myös kompostointineuvontaa ja samalla voi osallistua kompostorin arvontaan.  

– Materiaaleja kierrättämällä voidaan valmistaa uusiotuotteita ja säästää samalla luonnonvaroja. Tapahtumassa pääsee tutustumaan jätteiden kierrätykseen muun muassa eri asiantuntijoiden kanssa sekä jätekeskuskierrosten ja Lounavoiman laitoskierrosten kautta, kertoo ympäristökasvatuksen ja jäteneuvonnan palvelupäällikkö Katariina Humalamäki

Monipuolista ohjelmaa koko perheelle 

Tapahtumassa on lapsille lelunvaihtotori, johon voi kiertotalouden hengessä tuoda oman lelunsa vaihtoon. Perheen pienimmät voivat testata lajittelutaitojaan lajittelusetin parissa, ja lapset voi tarvittaessa jättää kierrosten ajaksi lapsiparkkiin harjoittelemaan lajittelun saloja.  

Korvenmäen pihamaalla esittelyssä on muun muassa jäteauto, ja tapahtumassa on keitto- ja kahvitarjoilu. Tapahtumaan on maksuton linja-autokuljetus Salon torilta Korvenmäkeen ja takaisin. 

– Tapahtumaan lähtiessä kannattaa muistaa napata kotoa mukaan lajitteluasemalla vastaanotettavia jätteitä, kuten pieniä kodin rikkinäisiä sähkölaitteita, paristoja navat teipattuna tai poistotekstiiliä muovikassiin pakattuna, Humalamäki vinkkaa. 

Tapahtuman tarkemmat tiedot ja aikataulu löytyvät täältä
 
Tapahtumassa mukana LSJH, Lounavoima, Elker, Kuusakoski, Fortum ja Biolinja. 

Lounavoiman kierroksille on ilmoittauduttava viimeistään sunnuntaina 2.6. osoitteessa Lounavoiman laitoskierros (lyyti.fi) .