Topinojan lajitteluasema ja jätekeskus

Avoinna ma–pe klo 6.30–21. 
Lisäksi huhti–toukokuussa ja syys–lokakuussa 
•  arkilauantaisin klo 11–16. 

  • Lajittele jätteet tarkasti jo ennen kuorman tuontia lajitteluasemalle. Näin edistät jätteiden kierrätystä ja asiointi jätekeskuksessa nopeutuu. Hyötykäyttöön kelpaavat jätteet ovat usein edullisempia tai kokonaan maksuttomia.
  • Varustaudu tarvittavilla suojavarusteilla, kuten työkäsineillä ja kunnollisilla kengillä.
  • Ilmoittaudu jäteasemanhoitajalle.
  • Suorita maksullisten jätteiden maksu mieluiten pankkikortilla tai luottokortilla.
  • Aja lajittelualueelle ja lajittele jätteet omille paikoilleen saamiesi ohjeiden mukaan

Turun Ekotorin kanssa yhdessä perustettu uudelleenkäyttökelpoisen tavaran vastaanottokontti on avoinna Topinojalla 5.6.2023 alkaen ma-pe klo 13–18 sekä kesä- heinä- ja elokuun viimeisinä arkilauantaina klo 11–16. Syksyn aukioloajat julkaistaan myöhemmin.

Pisteellä otetaan vastaan uudelleenkäyttöön kelpaavaa tavaraa, joka on ehjää ja hyvin puhdistettua sekä sesongin mukaista. Turun Ekotorin työntekijät arvioivat, soveltuuko tavara myyntiin vielä sellaisenaan. Vastaanotetut tavarat ohjataan myytäväksi Turun Ekotorille. Verkkosivuilta turunekotori.fi/topinojan-vastaanotto voi tarkistaa, millaista tavaraa vastaanottopisteellä voidaan ottaa vastaan.

Vastaanottopiste on perustettu osana Ohituskaista uudelleenkäyttöön -hanketta, jossa LSJH ja Turun Ekotori pilotoivat uudelleenkäytettävien tavaroiden ja materiaalien vastaanottoa jätehuollon palvelujen yhteydessä. Uusi vastaanotto helpottaa asukkaiden asiointia, kun sekä uudelleenkäyttöön kelpaavat tavarat että lajitteluasemalle kierrätykseen ja energiaksi toimitettavat jätteet voi nyt pakata yhteen kuormaan ja viedä kerralla kaiken samaan osoitteeseen.

Mitä Topinojan lajitteluasemalle voi tuoda?

Topinojalla asukkaita palvellaan erillisellä lajitteluasemalla, jätekeskus taas palvelee muita jätteiden tuojia, eli yrityksiä ja urakoitsijoita.

Yhteystiedot

Pitkäsaarenkatu 7
20380 Turku
puh. 020 728 2130

Aukioloajat

Maanantai klo 6:30-21

Tiistai klo 6:30-21

Keskiviikko klo 6:30-21

Torstai klo 6:30-21

Perjantai klo 6:30-21

Lauantai klo 11-16

Sunnuntai klo Suljettu

Poikkeukset aukioloajoissa

ke 06.12. - suljettu

la-ti 23.12. - 26.12. - suljettu

su 31.12. - suljettu

ma 01.01. - suljettu