6.2.2024

Uutiset

Lajitteluasemilta apua kompostointi-ilmoituksen antamiseen

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) jätekeskusten yhteydessä toimivilla lajitteluasemilla on nyt tarjolla apua kompostointi-ilmoitusten jättämiseen.

Topinojalla, Korvenmäessä, Isosuolla ja Rauhalassa voi nyt saada apua jätehuoltolautakunnalle jätettävän kompostointi-ilmoituslomakkeen täyttämiseen.

– Jos lomakkeen täyttämisessä suoraan LSJH:n verkkosivuilla joko sähköisesti tai paperille tulostettuna tulee ongelmia, autamme asemilla mielellään. Lomakkeita löytyy meiltä valmiiksi tulostettuina ja tarvittaessa voimme täyttää vaikka koko lomakkeen yhdessä asukkaan kanssa, kertoo lajitteluasemista vastaava palvelupäällikkö Petri Lehtinen LSJH:sta.

Biojätteiden keräys laajenee LSJH:n toimialueella tämän kevään aikana vuonna 2021 voimaan astuneen jätelain mukaiseksi. Jätehuoltolautakunnan ylläpitämällä jätehuoltokartalla merkityillä alueilla asuvien tulee viimeistään LSJH:lta saadun kirjeen jälkeen ilmoittaa joko omatoimisesta kompostoinnista tai vaihtoehtoisesti tilata biojäteastia joko yksin tai yhdessä naapureiden kanssa. Myös kompostoinnista voi sopia yhdessä naapureiden kanssa.

Palvelu on tarjolla ainakin kevään ajan lajitteluasemien aukioloaikoina. Henkilökunnan apua voi kysyä aseman kuormantarkastuspisteellä tai kassalla. Asemilla täytetyt tai sinne jätetyt kompostointi-ilmoitukset LSJH toimittaa edelleen jätehuoltolautakunnalle.