24.5.2024

Uutiset

LSJH ehdolla Finnish Fashion Awards -gaalassa

Lounais-Suomen jätehuolto (LSJH) on ehdolla Innovation x Collaboration -kategorian voittajaksi laatuaan ensimmäisessä Finnish Fashion Awards -palkintogaalassa.

Toukokuun 31. päivä järjestettävä gaala juhlistaa suomalaisen muoti- ja tekstiilialan lahjakkuuksia ja onnistumisia ja palkitsee alan suomalaisia tekijöitä ja yrityksiä.

Kansainvälinen ammattilaisraati on valinnut ehdokkaat kategoriakohtaisesti yhdeksään eri kategoriaan.

Innovation x Collaboration -kategoria juhlistaa innovaatiota ja kekseliäisyyttä erityisesti yhteistyön tai yhteistyömallistojen osalta. LSJH on ehdolla kategoriassa yhteistyöstään vaatebrändien VAINin ja Latimmierin kanssa.

– Toteutimme yhteistyössä Kööpenhaminan muotiviikoillakin esitellyt mallistot, joiden materiaaleina brändit hyödynsivät LSJH:n kuluttajapoistotekstiiliä kierrätyskankaana ja upcycling-raaka-aineena, kertoo LSJH:n kiertotekstiilien myyntipäällikkö Miira Ojanen.

– Yhteiskunnallisena yrityksenä LSJH pääsee tekemään monipuolista tuotekehitystyötä erilaisten ja eri kokoisten tekstiilialan brändien, yritysten ja vaikuttajien kanssa, mikä on opettavaista ja inspiroivaa, hän iloitsee.

Kategorian palkinnon sponsori on Finimalism-hanke eli Archinfon, Fashion Finlandin ja Finnish Design Infon yhteistyöhanke suomalaisen muodin, arkkitehtuurin ja muotoilun viennin edistämiseksi.

– Se, että LSJH:n kaltainen paikallinen jäteyhtiö saa tunnustusta muotialalla ja on ehdokkaana palkintoon, kertoo siitä, että tekstiilialalla tuivertavat muutoksen tuulet. Faktahan on, että tekstiiliteollisuus ei voi jatkaa kuten ennen. Luovuus ja yhteistyö yli toimialarajojen on tärkeää – jopa välttämätöntä uusien ratkaisujen löytämiseksi, Ojanen toteaa.

Innovation x Collaboration -kategorian palkintoehdokkaat ovat:

  • Lounais-Suomen Jätehuolto x VAIN / Lounais-Suomen Jätehuolto x Latimmier
  • Rolf Ekroth x Novita
  • ONAR x Vibae Shoes
  • Aida Impact x Hypend
  • Pispala Clothing x Kiasma / Pispala Clothing x Ilves

Gaalan voittajat valitsee tuomaristo, johon kuuluu edustajia muun muassa Vogue Scandinaviasta, Aalto-yliopistosta sekä Forbes.comista.

Fashion Finlandin ja Juni Communicationin perustama ja järjestämä Finnish Fashion Awards -tapahtuma järjestetään perjantaina 31. toukokuuta ja se on osa Fashion in Helsinki -viikkoa.

Jimi Vain LSJH:n materiaalivarastossa testaamassa denim-materiaalia upcycling-mallistoonsa. (Kuva: LSJH)
VAIN hyödynsi LSJH:n keräämää ja lajittelemaa kuluttajapoistotekstiiliä raaka-aineena upcycling-mallistossaan. (Kuva: Juho Huttunen)
Latimmier käytti Kööpenhaminan muotiviikolla esitellyn mallistonsa materiaalina kuluttajapoistotekstiilistä tehtyä kierrätyskangasta. (Kuva: James Cochrane)