15.11.2023

Uutiset

LSJH järjestää jätteen vähentämiseen liittyvää ohjelmaa EWWR-viikolla

Traktorikaivinkone työntää jätettä korkeaan sekajätteen kasaan.

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) järjestää jätteen vähentämiseen liittyvää ohjelmaa Turussa ja Salossa Euroopan jätteen vähentämisen viikolla. European Week for Waste Reduction eli EWWR-viikkoa vietetään viikolla 47.

Asukkaille suunnatun ohjelman aloittaa tiistai-iltana 21.11. jätteen määrän vähentämisestä kertova luento LSJH:n vierailukeskus Kahmarissa Turussa. Keskiviikkona 22.11. avataan LSJH:n tekstiilien kierrätysmyymälä Turun Pläkkikaupungissa ja lauantaina 25.11. järjestetään yleiskierros Salon Korvenmäen ekovoimalaitoksessa ja vierailukeskus Hehkussa.

Ilmoittaudu mukaan: tehdään yhdessä pienempi kuorma huomiselle!

Luento jätteen määrän vähentämisestä vierailukeskus Kahmarissa (Kuormakatu 17, Turku) ti 21.11. klo 18–20

Haluaisitko tietää, miten jätteen määrää voi vähentää ja miksi se on erityisen tärkeää? Entä miten luonnonvarojen kulutus ja jätteen määrä liittyvät toisiinsa? Miksi kulutamme ja mikä on turhaa kuluttamista? Tule kuulemaan ja antamaan palautetta uudesta luentosisällöstämme. Palautetta antaneiden kesken arvotaan LSJH:n keittiöteemainen tuotesetti. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu!

Ilmoittaudu mukaan viimeistään maanantaina 20.11.2023.

LSJH:n tekstiilien kierrätysmyymälä Lempparin (Pläkkikaupunginkatu 27, Turku) avajaiset ke 22.11. klo 11–17

LSJH:n poistotekstiilien kierrätysmyymälä Lemppari avataan Turun Pläkkikaupungissa keskiviikkona 22.11.2023. Avajaisia vietetään klo 11–17.

Myymälässä myydään vielä hyväkuntoisia vaatteita, vintagea ja kodintekstiilejä sekä kierrätyslankoja ja kankaita, jotka asukkaat ovat lajitelleet poistotekstiilin keräykseen. Keräykseen tuodut käyttökelpoiset tekstiilit ja tuotteet pelastetaan jätteen synnyn ehkäisyn nimissä myymälään, josta ne pääsevät jatkamaan elämäänsä sen sijaan, että joutuisivat ennenaikaisesti hyödynnettäväksi materiaalina.

Myymälästä kuka tahansa voi käydä tekemässä tekstiililöytöjä edulliseen kilohintaan. Avajaisissa on tarjolla ympäristöneuvontaa ja 200 ensimmäiselle asiakkaalle tarjolla pullakahvit. Tervetuloa!

Yleiskierrokset ekovoimalaitoksessa ja vierailukeskus Hehkussa (Helsingintie 541, Salo) la 25.11. klo 10, 11, 13 ja 14

Kierroksen aikana kuulet kestävistä kulutustottumuksista, kierrätyksestä ja jätteiden hyödyntämisestä sekä pääset tutustumaan Lounavoiman ekovoimalaitokseen ja energiantuotantoon.

Huom. Turvallisuussyistä yleiskierros on vain aikuisille (ikäraja 18 vuotta). Kierros ei sovellu liikuntarajoitteisille. Paikkoja on rajoitetusti ja osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen. Peruutathan ilmoittautumisesi esteen sattuessa. Saavu paikalle max. 15 min ennen tilaisuuden alkua.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 22.11.2023.