Kimppa, naapuruston yhteinen jäteastia

Lähekkäin tai saman tien varrella sijaitsevat kotitaloudet ja taloyhtiöt voivat sopia yhteisen jäteastian, ns. kimppa-astian käytöstä. Kiinteistöjen etäisyys yhteisestä jäteastiasta voi olla korkeintaan 1 km. Jos kiinteistöt sijaitsevat saman yksityistien tai yksityisen tieverkoston varrella, etäisyys jäteastiasta voi ylittää kilometrin rajan.

Kimppa-astialle tarvitaan yhteyshenkilö, joka sopii jäteastian koosta ja tyhjennyksistä jätteiden kuljettajan kanssa. Kimppavastaava ilmoittaa kimpasta jätehuoltolautakunnalle tältä sivulta löytyvältä lomakkeella. Samalla lomakkeella ilmoitetaan muutoksista jo olemassa olevassa kimpassa.

Kimppakompostorit ilmoitetaan yhteisellä kompostointi-ilmoituksella.

Haluatko perustaa kimpan…

Käytä silloin näitä lomakkeita:

Huom, paperiastia ja sen tyhjennykset tilataan suoraan Paperinkeräykseltä tai Suomen Keräystuotteelta. Tätä palvelua ei voi tilata LSJH:n kautta, mutta ilmoitus tehdään LSJH:lle.

Käytä silloin näitä lomakkeita:

Huom, paperiastia ja sen tyhjennykset tilataan suoraan Paperinkeräykseltä tai Suomen Keräystuotteelta. Tätä palvelua ei voi tilata LSJH:n kautta, mutta ilmoitus tehdään LSJH:lle.

Paraisten saaristo (Nauvon, Korppoon ja Houtskarin taajama-alueet)

Pakkausjätekimpan perustamiseen liittyen, otathan suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme. Houtskarissa biojätteen ja pakkausjätteen kimppakeräys ei valitettavasti tällä hetkellä ole mahdollista.

Yleisesti pakkausjätteiden keräyksestä

Pakkausjätteiden keräys siirtyy LSJH:n vastuulle siirtymäajalla vuoden 2023 aikana. Muiden kuntien kohdalla siirtymä on jo tapahtunut, mutta näissä siirtymäaika meneillään:

  • Pienten pyörällisten astioiden osalta keräys alkaa 1.10. Aura, Kaarina, kanta-Parainen, Lieto, Marttila, Pöytyä ja Turku.
  • Kaikkien astiatyyppien osalta keräys alkaa 1.11. Uusikaupunki

Voit ilmoittaa jo olemassa olevasta kimpasta ennen siirtymäaikaa, jolloin tyhjennykset jatkuvat LSJH:n toimesta. Jos olet perustamassa uutta kimppaa, tyhjennykset alkavat jo LSJH:n vastuulla olevissa kunnissa noin kuukauden kuluessa tai halutusta viikosta. Jos perustat uuden kimpan vielä siirtymäajan ollessa voimassa, tyhjennykset alkavat, kun alue siirtyy LSJH:n vastuulle.