Vaarallinen jäte

Tunnista vaarallinen jäte

Vaarallinen jäte voi aiheuttaa terveysriskejä ja ympäristöhaittoja. Vaarallinen jäte saattaa olla pienikokoinen ja ensisilmäyksellä viattoman oloinen, mutta väärään paikkaan joutuessaan se aiheuttaa haittaa terveydelle ja ympäristölle. Siksi vaarallisen jätteen lajittelu ja oikeanlainen käsittely on tärkeää. 

Mistä tietää että jäte on vaarallinen? Katso tunnistusvinkit ja lisätietoa täältä:

Pidä erilaiset vaaralliset jätteet aina erillään toisistaan. Varastoi ne alkuperäispakkauksessa tai merkitse pakkauksen sisältö. Vanhentuneet lääkkeet voi palauttaa apteekkiin ja käytöstä poistetut paristot ja pienakut kauppaan. Muista teipata paristojen ja akkujen navat! Paljaina ne aiheuttavat tulipalovaaran keräyslaatikossa. 

Vaarallisen jätteen vastaanotto

Kaikki lajitteluasemamme ottavat vastaan vaarallisia jätteitä ympäri vuoden. Vaarallisten jätteiden tuominen asemille on kotitalouksille ilmaista 50 kg tai 50 litraan asti.  

Yritystoiminnassa sekä maataloudessa syntyville vaarallisille jätteille voi tiedustella vastaanottopalvelua alueen jätealan yrityksiltä.  LSJH:n lajitteluasemilla yritystoiminnan ja maatalouden vaarallisia jätteitä pystytään vastaanottamaan vain ennalta sovitusti ja rajallisia määriä. 

Lajitteluasemien lisäksi otamme vastaan kotitalouksien vaarallisia jätteitä liikkuva lajitteluasema Siirassa, Pop up –lajitteluasemallamme sekä jokakesäisessä saariston romunkeräystempauksessa. Kiertävien keräysten kuljetuskalustossa on rajallisesti tilaa, joten niissä 50 kg tai l/kotitalous -maksimimäärä lasketaan astian koon mukaan, ei astiassa olevan jätemäärän mukaan. Tällä pyritään varmistamaan mahdollisimman monelle mahdollisuus saada jätteensä samaan kyytiin.

Jäteöljy kierrätykseen kätevästi kotoa

STR Tecoil tarjoaa noudon mustille öljyerille (moottoreista syntyneet jäteöljyt). Joukossa ei saa olla mitään ylimääräistä, esim.  yli 10 % vettä, jäähdytys- tai jarrunesteitä eikä kasviöljyjä. Lue lisää Tecoilin palvelusta ja minimierän koosta

Myös Lassila & Tikanoja tarjoaa noutoa käytetyille, hyvälaatuisille jäteöljyille (öljyn vesipitoisuus alle 10 %). Lue lisää L&T:n palvelusta ja minimierän koosta