Lainaa neuvontamateriaaleja

LSJH:n astiapalvelusta tilattujen 140 litraisten tuulettuvien biojäteastioiden toimitukset ovat viivästyneet muutamalla viikolla runsaan kysynnän vuoksi. Osa toimituksista tapahtuu vasta kesäkuussa. Viivästys ei vaadi toimenpiteitä biojäteastian tilanneilta asukkailta. Pahoittelemme tilannetta.

Lainaamme maksutta erilaisia leikkejä ja tehtäviä toimialueemme koulujen, päiväkotien ja yhdistysten ympäristökasvatustyöhön. Lainamateriaaleja voi tiedustella neuvonta@lsjh.fi tai puhelimitse numerosta 0200 47470. 

Lajittelusetin avulla voi harjoitella jätteiden lajittelua oikeilla jätteillä. Settiin kuuluu kokoelma puhtaita jäte-esimerkkejä ja pienet astiat, joihin jätteet lajitellaan. Tehtävää voi muokata kaikenikäisille sopivaksi vaihtamalla lajiteltavia jätteitä. Kahden lajittelusetin avulla tehtävän voi toteuttaa joukkuekilpailuna. 

Jätejengiläiset ovat käsinukkeja, joista kukin edustaa yhtä tavallisimmista jätelajeista. Jätejengin mukana tulee puhtaat esimerkkijätteet, jotta lajittelua voi myös harjoitella samalla, kun tutustuu jengiläisiin. Lisäksi tähän settiin kuuluu Jätejengin rastiratamateriaalit, joiden avulla voi harjoitella lisää kierrättämiseen liittyviä asioita. 

Jätejengirastit sisältävät lajitteluun liittyviä kysymyksiä sekä vastauslomakkeen, joissa osallistujat valitsevat oikeat vastaukset valmiista vaihtoehdoista. Jätejengirasteja on kolme eri vaikeusastetta: päiväkoti, helppo taso (1–3 -luokkalaiset) ja vaativa taso (4–6 -luokkalaiset). Sopii hyvin käytettäväksi samassa tapahtumassa Jätejengi-käsinukkejen kanssa. 

Biojäterasteihin kuuluu 10 biojäteaiheista kysymystä ja niihin kolme vastausvaihtoehtoa. Kysymyssarjoja on kaksi: helppo ja vaikea. 

Muistipelissä tarkoituksena on löytää oikeat parit jätteiden, tavaroiden, jäteastioiden ja paikkojen joukosta. Leikkijän tulee tietää, miten jätteet lajitellaan. Muistipeli sopii kaikenikäisille. Pienimpien leikkijöiden apuna on hyvä olla lukutaitoinen vetäjä. 

Mysteerilaatikot sisältävät erilaisia pieniä tavaroita, joita tunnustellaan pienen aukon kautta. Laatikossa olevat tavarat ovat kaikille tuttuja ja pienikin tutkija tunnistaa ne helposti. Tunnustelun jälkeen voidaan yhdessä keskustella, mitä laatikoista löytyi ja miten ne kuuluisivat lajitella. 

Laatikoita on 5 kpl. Leikki sopii päiväkoti- sekä eskari-ikäisille.