12.12.2023

Uutiset

Poliittinen lakko 14.12. sulkee lajitteluasemia ja viivästyttää jäteastiatyhjennyksiä 

Merkittävä osa Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) lajitteluasemista on suljettuna torstaina 14.12. poliittisen lakon vuoksi. Lakkoon osallistuu useita ammattiliittoja.  

Pientuojille suunnatut Topinojan, Isosuon, Rauhalan, Auranmaan, Paimion ja Uudenkaupungin lajitteluasemat ovat lakkopäivänä kiinni. Korvenmäen ja Yläneen lajitteluasemat sen sijaan palvelevat pientuojia normaalisti.  

Lakon aikana pakkaavien jäteautojen ja muiden suurtuojien palvelut pystytään hoitamaan normaaliin tapaan ainoastaan Topinojan ja Korvenmäen jätekeskuksissa. Suurtuojia palvelevista jätekeskuksista suljettuina ovat Isosuo ja Rauhala. 

Lakko vaikuttaa myös jätteenkuljetuksiin koko LSJH:n alueella. Osa LSJH:n kuljetusurakoitsijoista on ilmoittanut, että tyhjennykset voivat lakon vuoksi vaihdella totutusta 1–2 arkipäivällä vielä ensi viikollakin. 

Lakko vaikuttaa sekajätteen, biojätteen sekä pakkausjätteiden tyhjennyksiin. Lietetyhjennyksiin lakolla ei todennäköisesti ole vaikutusta. 

Lakon jälkeen jätteenkuljetuksiin vaikuttavat tulevan joulun ja uudenvuoden pyhät, jotka voivat muuttaa jäteastioiden tyhjennyspäiviä. LSJH:lla ennakoidaan, että astiatyhjennyksissä on poikkeuksia vielä noin kuukauden päivät.