Toppå sorteringsstation och avfallscentral

Öppet mån–fre kl. 6.30–21

Därtill i april–maj och september–oktober

  • helgfria lördagar kl. 9–16.
  • Ordna och sortera ditt lass enligt avfallsslag redan innan du kör till sorteringsstationen. Det underlättar ditt besök på sorteringsstationen och främjar effektiv återvinning av nyttoavfall. Återvinningsbart nyttoavfall tas emot förmånligare eller gratis. Täck in ditt lass vid behov.
  • Ta på dig lämplig skyddsutrustning, till exempel arbetshandskar och ordentliga skor.
  • Följ vägskyltarna och kör direkt till sorteringsstationens mottagning. Anmäl dig och ditt lass i mottagningen.
  • Betala för eventuella avgiftsbelagda avfall, helst med bank- eller kreditkort.
  • Kör vidare till sorteringsstationen och sortera ditt avfall på rätt platser, enligt personalens anvisningar.

LSJH och Turun Ekotori Återvinningscentral har öppnat en ny mottagningspunkt för återanvändbara saker i Toppå. Mottagningen är öppen från och med den 5 juni 2023 mån–fre kl. 13–18 samt den sista helgfria lördagen i juni, juli och augusti kl. 11–16. Höstens öppettider publiceras senare.

Vid mottagningspunkten accepteras återanvändbara saker som är intakta, väl rengjorda och lämpliga för säsongen. Turun Ekotoris personal utvärderar om sakerna fortfarande är lämpliga för försäljning. De mottagna sakerna riktas till Turun Ekotori för försäljning. På webbplatsen turunekotori.fi/topinojan-vastaanotto kan man kontrollera, vilken typ av varor som kan tas emot i mottagningspunkten.

Mottagningspunkten har inrättats som en del av projektet Omkörsfil till återanvändning, där LSJH och Turun Ekotori piloterar mottagning av återanvändbara varor och material i samband med avfallshanteringstjänster. Den nya mottagningen gör det lättare för invånarna att uträtta sina ärenden, eftersom de nu kan packa återanvändningsbara saker samt avfall som ska till sorteringsstationen för återvinning och energi i en och samma last och ta allt till samma adress.

Vad kan man föra till Toppå sorteringsstation?

I Toppå betjänas invånare på en separat sorteringsstation, medan företag och entreprenörer som hämtar avfall betjänas på avfallscentralen.

Kontaktuppgifter

Långholmsgatan 7
20380 Åbo
tfn 020 728 2130

Öppettider

Måndag klo 6:30-21

Tisdag klo 6:30-21

Onsdag klo 6:30-21

Torsdag klo 6:30-21

Fredag klo 6:30-21

Lördag klo 9–16

Söndag klo Suljettu

Avvikande öppettider

ons 06.12. - Stängt

lör-tis 23.12. - 26.12. - Stängt

mån 01.01. - Stängt