Isännöitsijän muistilista

Tutustu alueen jätehuoltomääräyksiin

Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan sivuilta löydät ajan tasalla olevat, alueemme kuntia koskevat jätehuoltomääräykset.

Selvitä rakennus- tai toimenpidelupa-asiat

Rakennutatko kiinteistölle jätepisteen? Ota ensin yhteyttä kuntasi rakennusvalvontaan, jotta mahdollisesti tarvittavat rakennus- ja toimenpideluvat saadaan vireille.

Hanki astiat jätteille ja mitoita jätetila oikein

Tarkista, mitä jätelajeja kiinteistöllä tulee jätehuoltomääräysten mukaisesti kerätä, että jäteastioita on sopiva määrä kullekin jätelajille ja että ne tyhjennetään riittävän usein. Varmista, että jätetila on mitoitettu niin, että jäteastioille ja niiden tyhjennykselle on riittävästi tilaa. Tilaa kannattaa varata muutamalle lisäastialle.

Montako jäteastiaa on riittävästi? Astialaskuri antaa osviittaa! Valitse alta asukasmäärä, niin laskuri laskee suuntaa-antavan arvion jäteastioiden tarpeesta.


Tee sopimus jätteiden kuljetuksista

Lue lisää jätteenkuljetuksista taloyhtiöiden sivulta kohdasta ”Jätteenkuljetukseen liittyminen”.

Huolehdi jäteastioiden kunnosta ja puhtaanapidosta

Helppo ja vaivaton tapa on tilata meiltä täyden palvelun astiapalvelu.

Huolehdi kulkuväylien kunnossapidosta

On erittäin tärkeää että sekä asukkaat että jäteauton kuljettajat voivat asioida jätepisteellä turvallisesti, vuodenajasta ja kelistä riippumatta.

Kannusta ja kehota lajittelemaan oikein

Selkeät ohjeet ja opasteet jätetilassa helpottavat lajittelua. Asukkaille on myös syytä jakaa lajitteluohjeita kotiin ja rappuun. Tilaamo -verkkokaupastamme voit ladata lajitteluohjeita ja rappulappuja itse tulostettavaksi ja jaettavaksi. Samat tuotteet saat toki tilattua samasta paikasta myös valmiiksi painettuna.