Maksut taloyhtiöille

Jätemaksuilla katetaan jätehuollon tehtävien hoitamisesta, muun muassa käsittelypaikkojen perustamisesta, käytöstä ja jälkihoidosta aiheutuvat kustannukset. Jätemaksuilla pyritään myös kannustamaan jätteen määrän vähentämiseen sekä materiaalien kiertoon saamiseen. Tämän vuoksi lajitellusta, kierrätykseen kelpaavasta jätteestä perittävä käsittelymaksu on yleensä matalampi, kuin sekalaisesta jätteestä perittävä maksu. Jätemaksut määrätään Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan hyväksymässä jätetaksassa. Osa jätteistä kuuluu taas tuottajavastuun piiriin.

Tyhjennysmaksut

Jäteastian tyhjennysmaksu koostuu jätteen käsittelymaksusta ja -kuljetusmaksusta. Löydät kuntakohtaiset tyhjennysmaksutaulukot osoitteesta www.lsjh.fi/astioiden-tyhjennyshinnat-ja-aluekeraysmaksut/, erittelyn käsittely- ja kuljetusmaksun osalta Lounais-Suomen jätehuoltolautakunnan jätetaksasta.

Astiapalveluhinnasto 

Astiapalvelumallissa saat tarvitsemasi kokoisen jäteastian meiltä suoraan keräyspaikalle toimitettuna. Palvelu on tarjolla sekä asukkaille että taloyhtiöille, joiden jätekuljetukset ovat meidän kilpailuttamiamme, kuten myös kuntakiinteistöille. Astiapalvelumalli on huoleton vaihtoehto, sillä me vastaamme astian ylläpidosta! Astiapalveluhinnaston löydät ”Astiapalvelu”-sivulta kohdasta ”Hinnasto”.

Jätehuollon perusmaksu 

Jäteastian tyhjennyksistä maksettavien maksujen lisäksi koko Lounais-Suomen Jätehuollon alueella kerätään jätehuollon perusmaksua. LSJH laskuttaa vuosittain jätehuollon perusmaksun kaikilta vakituisesti asutuilta asunnoilta sekä käyttökelpoisilta vapaa-ajan asunnoilta.