14.9.2023

LSJH:n ajoneuvot kulkevat jatkossa uusiutuvalla dieselillä 

LSJH:n valkoisen pakettiauton tuulilasi ja konepelti, jossa teksti Lounais-Suomen Jätehuolto.

Lounais-Suomen Jätehuollon (LSJH) tavoitteena on oman toimialueen jätehuollosta syntyvien päästöjen ohella vähentää myös suoraan yhtiön toiminnasta syntyviä päästöjä. Tavoitetta edistääkseen yhtiön tuotantokäytössä olevissa dieselajoneuvoissa käytetään jatkossa polttoaineena ensisijaisesti vain uusiutuvaa dieseliä.  

– Yhtiöllä on kuusi pakettiautoa ja kaksi kuorma-autoa. Tankkaamalla niihin uusiutuvaa dieseliä, voimme vähentää tuotantoautojemme hiilijalanjälkeä jopa 90 prosenttia, kertoo LSJH:n ylläpitopäällikkö Joonas Yli-Tolppa

Suurimmaksi osaksi uusiutuvista raaka-aineista, kuten jätteistä ja tähteistä valmistettuun dieseliin siirtyminen laskee yhtiön tuotantoajoneuvokannan hiilijalanjälkeä tehtävien tankkausten mukaisesti. Muutos huomioidaan myös yhtiön hiilijalanjälkilaskennassa.  

– Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi tehtävissä valinnoissa pienistä puroista kasvaa iso virta. Tämä on yksi LSJH:ssa hiilijalanjäljen pienentämiseksi tehdyistä päätöksistä. Jokaisen yksilön ja yhtiön valinnoilla on ison kokonaisuuden osana merkitystä, Yli-Tolppa muistuttaa.