16.10.2023

Perniön lajitteluaseman sisäänajoon muutoksia 

Perniön lajitteluaseman sisäänajojärjestelyt muuttuvat 24. lokakuuta. Lajitteluaseman kävijämäärä on kasvanut tasaisesti vuodesta 2016 lähtien. Aseman toimintaa sujuvoitetaan ja turvallisuutta parannetaan nyt liikennejärjestelyjä päivittämällä.  

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) pyrkii jatkuvasti parantamaan lajitteluasemilla tarjottavia palveluita ja kehittämään asemien palveluprosesseja. Osana tätä työtä Perniön lajitteluaseman sisäänajojärjestelyt muuttuvat 24. lokakuuta. 

Jatkossa lajitteluasemalle käännytään suoraan Katajarannantien päästä oikealle, eli ylimääräinen kierros Perniön jätevedenpuhdistamon ympäri jää pois. Lajitteluaseman ulosajoon ei tehdä muutoksia, eli jatkossakin asemalta poistuttaessa kierretään jätevedenpuhdistamo. 

– Muutoksen myötä lajitteluasemalle saadaan ajoreitit, ja risteävä liikenne poistuu. Muutos selkeyttää huomattavasti asemalla asiointia ja parantaa alueen turvallisuutta, LSJH:n materiaalipäällikkö Marko Kokkonen sanoo. 

Kävijämäärä asemalla yli kolminkertaistunut 

Perniön lajitteluasema uudistettiin vuonna 2015. Lajitteluaseman kävijämäärä on kasvanut tasaisesti vuodesta 2016 ja yli kolminkertaistunut vuoteen 2022 mennessä. Vuoden 2022 aikana asemalla oli lähes 4 000 asiakastapahtumaa. 

– Perniön seudun asukkaat ovat ottaneet lajitteluaseman palvelut käyttöönsä hyvin. Asiakasmäärän kasvuun reagoitiin lisäämällä aseman aukioloaikoja vuonna 2022. Kasvu on jatkunut myös kuluvana vuonna, mutta maltillisemmin. Asiakasmäärissä on ollut kasvua tänä vuonna noin 3,5 prosenttia, mikä vastaa muiden LSJH:n lajitteluasemien kasvuvauhtia, kertoo Kokkonen.