Yrityksille

Yritystoiminnan jätteet

Elinkeinotoiminnassa syntyvä jäte käsitellään pääsääntöisesti kunnan jätehuollon ulkopuolella. Yritykset, kaupat, yksityinen palvelutoiminta ja teollisuus- ja tuotantolaitokset vastaavat lähtökohtaisesti itse jätehuollostaan ja hankkivat tarvitsemansa palvelut yksityisiltä jätealan yrityksiltä.

Jos yksityistä jätealan vastaanottopalvelua ei ole kohtuullisesti saatavilla, voi yritys pyytää LSJH:lta muun palvelun puutteen vuoksi kunnan toissijaisen vastuun palvelua, eli niin sanottua TSV-palvelua (jätelain 33 §). Pyyntö tehdään Materiaalitorin kautta.

Toimi elinkeinotoiminnan jätteiden osalta seuraavasti

  1. Tarkista jätteen vastaanotto- ja käsittelypalvelut alueeltasi ja sovi palvelusta valitsemasi palvelutarjoajan kanssa.
  2. Jos et löydä sopivaa palvelutarjoajaa, rekisteröidy osoitteessa www.materiaalitori.fi.  
  3. Tutustu palveluntarjoajien ilmoituksiin Materiaalitorissa.
  4. Tee tarvittaessa oma ilmoitus, jossa etsit palveluntarjoajaa. Ilmoituksen tulee olla voimassa vähintään 14 vuorokautta.
  5. Jos et ole saanut ilmoitukseesi soveltuvaa tarjousta ilmoituksen voimassaoloaikana, voit tarvittaessa siirtää ilmoituksen LSJH:lle TSV-palvelupyynnöksi. Ilmoituksesi loppuun ilmestyy voimassaolon päätyttyä “Siirrä TSV-pyynnöksi” -toiminto.  

Kun muun palvelun puutteen vuoksi lähetät Materiaalitorissa LSJH:lle TSV-palvelupyynnön, LSJH arvioi ensin soveltuuko jäte laadultaan ja määrältään LSJH:n prosesseissa käsiteltäväksi. Jos soveltuu, voi LSJH tehdä Materiaalitorin kautta yrityksesi kanssa TSV-sopimuksen seuraavaksi 3 vuodeksi.