Pop up -lajitteluasema

Pop up-lajitteluasema on siellä missä asukkaatkin. Se ilmestyy kaupungin keskustaan, torille tai puiston reunaan. Liikuteltava Pop up-lajitteluasemamme on suunnattu varsinkin autottomille asukkaille – tuo se minkä jaksat kantaa!

Pop up -lajitteluasemalle voit maksutta tuoda kodin vaarallisia jätteitä, poistotekstiiliä sekä pieniä kodin rikkinäisiä sähkölaitteita. Huomioitavaa on, että Pop up -lajitteluasemalle voi tuoda ainoastaan pieniä, käsissä kulkevia määriä jätteitä, koska vastaanottokapasiteetti on reilusti pienempi kuin tavallisella lajitteluasemalla. Suuremmat jätekuormat tulee viedä suoraan kiinteälle lajitteluasemalle.

  • Pieniä määriä kotitalouksien vaarallisia jätteitä, esimerkiksi maalit, aerosolit, liimat. Tuo vaaralliset jätteet alkuperäispakkauksessaan. Jos tämä ei ole mahdollista niin merkitse pakkauksen sisältö selkeästi.
  • Poistotekstiiliä: Kuivat ja puhtaat, mutta muuten käyttökelvottomat vaatteet ja kodintekstiilit. Pakkaa nämä tiiviisti muovipussiin! Käyttökelpoiset tekstiilit eivät kuulu tähän keräykseen, myy ne kirppiksellä tai lahjoita tarvitseville.
  • Pienelektroniikkaa, eli telkkaria pienempiä kodin sähkölaitteita.
  • Paristoja ja akkuja; muista teipata navat suojaan! Paljaana ne aiheuttavat tulipalovaaran keräyslaatikossa.
  • Loisteputkia, LED-valoja, energiansäästölamppuja.